Glas

Energiezuinig glas

Bij velen is het al bekend, energiezuinig glas. Hieronder scharen we het HR++ glas, dit glas is een uitstekende isolator. Men plaatst 2 wanden van deze glazen panelen dicht tegen elkaar met een tussenruimte van 0,3/0,7 cm. In de volksmond noemt men dit dubbelglas. In een standaard woning bespaard u al snel €390,- op jaarbasis.

Naast het dubbelglas zijn er ook nieuwe ontwikkelingen gaande. Hierbij moet u denken aan multifunctioneel glas dat zijn energie haalt uit de zon. Dit glas kent 3 standen:

  • Lichtdoorlatend
  • Donker
  • Diffuus

Om te kunnen schakelen tussen deze 3 standen gebruikt het glas een natuurlijke energiebron, licht. Een raam bevat vele pixels die vervolgens in werking worden gesteld om een van de effecten te creëren. Doordat u een raam kunt instellen op diffuus of donker heeft u geen gordijnen meer nodig.

Kies voor zuinig glas

U heeft tegenwoordig de keuze uit HR+ en HR++. Dit geeft weer hoe goed het glas de warmte binnen huis kan houden. Daarnaast zien we ook een andere techniek, driedubbel glas! Wanneer we enkel glas vergelijken met 3 dubbelglas zien we dat 3 dubbelglas 9 keer zo zuinig is! Er gaat vrijwel geen warmte verloren. Andere manieren om minder warmte te verliezen door uw ramen is het plaatsen van een rolluik. Deze gebruikt u vooral wanneer de avond is gevallen, het koudste moment van de dag. Het rolluik isoleert extra en levert een besparing op van 27%

Bron: energiezuinig.nl