Energielabel

Voorzie uw woning van het energielabel

Wanneer u bezig bent met het kopen of het huren van een woning, is het ideaal als deze woningen voorzien zijn van een energielabel. Een energielabel die u alles verteld over de mate van energiezuinigheid van de desbetreffende woning. Sinds 2010 is er een enorme ontwikkeling ingezet op het gebied van de energielabel, zo zijn de eisen aangescherpt die worden gesteld voor het opnemen van een woning. Daarbij is de sanctie bij fouten verhoogd en wordt er strenger gecontroleerd op adviseurs. Deze ontwikkeling wordt in 2013 definitief doorgezet, vanaf dat moment is het verplicht een energielabel aan uw te verkopen woning te hangen en hoeven huurders minder te betalen wanneer dit niet het geval is bij een huurwoning.

In welke klasse zit uw huis?

Een woning heeft de mogelijkheid om van klasse A++ tot en met klasse G ingedeeld te worden. Daarnaast is deze verduidelijkt met donkergroen tot rood. A++ is donkergroen en zeer energiezuinig, de klasse G heeft de rode kleur en is het minst energiezuinig. Het label bevat naast deze beoordeling een heel dossier over de desbetreffende woning, daarbij zijn ook adviezen inbegrepen voor het zuiniger maken van de woning.

Hang een energielabel aan uw huis

Ondanks dat het energielabel kosten met zich meebrengt, deze kosten bestaan uit het beoordelen van uw woning, zal u kennis maken met vele voordelen. Allereerst weet u hoe uw huis energiezuiniger kunt maken en daarbij kunt u uw huis vele malen eenvoudiger verkopen. Om zo min mogelijk kosten te maken voor het energielabel wordt het u aangeraden om meerdere offertes op te vragen. Wanneer uw woning eenmaal is voorzien van het energielabel is deze 10 jaar geldig. Een huis met een goed energie label heeft lage energie kosten en dit zal uw huis beter verkoopbaar maken. Zo bespaard de nieuwe bewoner geld. Dit kan nog verder oplopen bij het goed vergelijken van energie aanbieders via een vergelijker voor energie. Dit kan honderden euro's in energiekosten per jaar schelen, dus is ieder jaar weer de moeite van het bekijken waard.