Zonnepanelen

Zonnepanelen

In Nederland beschikken we over zonlicht dat uitstekend te gebruiken is voor het opwekken van elektriciteit door het gebruik van zonnepanelen. Dat stroom die voort komt uit zonlicht duurzaam is komt doordat er bij de productie hiervan geen schadelijke stoffen en broeikasgassen vrijkomen.

Kies voor zonepanelen op uw dak

Met het plaatsen van zonnepanelen op bijvoorbeeld uw huis voorziet u op duurzame wijze een deel van de stroom waar uw huishouden behoefte aan heeft om lampen (tip: lampenboer), tv en andere electronische apparatuur op te laten draaien. Maar hoe zit het dan met de kosten van zonnepanelen? Gaat u er niet op achteruit door de dure aanschaf van deze panelen en dan nog niet te beginnen over het plaatsen? Nee u draait niet op voor hoge kosten, in tegendeel. Omdat de kosten voor zonnepanelen dalen, concurreert de zonnestroom steeds beter met netstroom. Daarbij heeft u per 1 juli 2012 de mogelijkheid om subsidie te ontvangen wanneer uw woning voorzien is van zonnepanelen.

Toch blijft overgaan op zonnepanelen een hele stap, daarom hebben we een aantal tips voor u op een rijtje gezet:

  • Wanneer u zonnepanelen wilt plaatsen hoeft u niet perse in het bezit te zijn van een vergunning, echter zijn er wel uitzonderingen op de regel. Doe dus altijd navraag bij de gemeente voor u zonnepanelen plaatst.
  • Voorzie bij installatie van de panelen voor een ventilatieruimte rondom de omvormer en tussen uw dak en de zonnepanelen. Hiermee voorkomt u een minder effectieve werking van de zonnepanelen.
  • In het buitenland gelden andere regels, andere opbrengsten en een andere lichtintensiteit. Dus plaats geen zonnepanelen in het buitenland voor u voldoende geïnformeerd bent betreft de mogelijkheden, vereisten, kosten en opbrengsten.
    Vindt hier meer info over zonneboiler kosten.

Bron: MilieuCentraal