Regenwater

Het hergebruik van regenwater

Waarom zou u Nederlands grootste geschenk (regen) niet willen gebruiken? Stel u voor, al uw vrienden, familie en buren klagen dat het weer eens te veel regent. Natuurlijk zien we het vaak graag anders, maar nu kunt u toch genieten van regen met een achterliggende gedachten.

U kunt het regenwater namelijk ook opvangen en vervolgens hergebruiken. Maar wat kunt u allemaal met dat opgevangen regenwater doen?

  • Doorspoelen van een toilet
  • Afwassen
  • Tuin besproeien
  • Auto wassen
  • Drinkwater van maken, er zijn enkele goede installaties die het regenwater drinkbaar maken

Natuurlijk is het een fijne gedachte dat u het milieu ontlast, maar wat scheelt dit nou in de portemonnee? Nederland is een land met goedkoop drinkwater, in vele landen dient men dit bijvoorbeeld in flessen te kopen. Maar met dit systeem zou u 30 tot 50 procent kunnen besparen op uw huidige kosten. Dit komt niet alleen door de kosten van het te verbruiken water, maar ook door de lozingsheffingen. We weten allemaal dat erg veel drinkwater niet gedronken wordt en zo weer regelrecht het putje in gaat.

Maak gebruik van regenwater en bespaar

Ook is regenwater op enkele punten beter dan het water dat bij u uit de kraan komt. Het water is 'zachter' en is daardoor ook beter voor huishoudelijke apparaten. Daarnaast is het ideaal voor het wassen van uw auto want het laat geen 'witte druppels' achter. Regelmatig zijn er subsidies van gemeente te vinden voor de aanschaf van een dergelijk systeem. Raadpleeg uw eigen gemeente voor meer informatie!

Bron: Duurzaamthuis.nl