Kantoor

Energiebesparend kantoor

Vele mensen in Nederland brengen iedere dag weer een flink aantal uren door op het kantoor, laat dit net een plaats zijn waar ook veel energie bespaard kan worden. Zo kan er op kantoor op allerlei aspecten bespaard worden op zowel de lasten voor de natuur als op de lasten voor uw portemonnee.  Wat dacht u van de verschillende aspecten zoals een groen kantoor, een duurzame kantoorinrichting, duurzame kantoorartikelen en milieubewuste voeding.

Maak gebruik van energiezuinige kantoorartikelen

Om naar een geheel milieubewust kantoor toe te werken, kun je het beste beginnen bij de aanschaf van duurzame kantoorartikelen. Ga voor het gebruik van papier gezegeld door het FSC keurmerk of gebruik gerecycled papier. Het FSC keurkmerk houdt in dat de houtkap en bewerking voor het papier op duurzame wijze heeft plaats gevonden.

Richt het kantoor duurzaam in

Een milieubewuste kantoorinrichting kan hierbij natuurlijk niet ontbreken. Kies hierbij voor duurzame kantoor meubelen. Ook voor deze branche bestaan een aantal keurmerken waaraan eenvoudig te herkennen of het kantoormeubilair een duurzame vorm betreft. Een kantoormeubel die dit keurmerk bevat is volledig milieubewust geproduceerd en daarbij niet voorzien van een coating- of verf laag die gevaarlijk is voor het milieu. Ook de verlichting kan groen. Energiebesparende verlichting wordt in steeds meer kantoren de standaard. Het bespaart zowel geld als energie en heeft dus een tweezijdige werking.

Een groen kantoor zowel letterlijk als figuurlijk

Om dit door te zetten kun je eenvoudig over gaan op een groen kantoor. Naast dat kantoorplanten voor een prettige sfeer, zorgen de planten ook voor een gereguleerde luchtvochtigheid doordat het water sneller verdampt. Ook zorgen de planten ervoor dat schadelijke stoffen uit de lucht gefilterd wordt. Daarnaast is ook bewezen dat het personeel minder last van stress heeft, gezonder is en productiever kan werken door wat extra groen in het kantoor.

De laatste stap, de kantoorvoeding

Op het kantoor wordt natuurlijk ook van alles gedronken en gegeten. Een mogelijkheid om uw kantoor nog milieubewuster te maken. Ruil een normale kop koffie of kop thee in voor een kop brandstof van een duurzame producent zoals Max Havelaar. Ook kunt u de lunches omzetten in een lunch die voorzien is van het EKO keurmerk. Om een compleet groen kantoor neer te zetten kunt u ook nog het afval scheiden en u bent 100% milieubewust!