Glas

Isolatieglas

Bij velen is het al bekend, energiezuinig glas. De meest bekende variant isolatieglas is HR++ glas. Dit glas is een uitstekende isolator. Men plaatst 2 wanden van deze glazen panelen dicht tegen elkaar met een tussenruimte van 0,3/0,7 cm. In de volksmond noemt men dit dubbelglas. In een standaard woning bespaard u al snel €390,- op jaarbasis.

Naast het dubbel isolatieglas zijn er ook nieuwe ontwikkelingen gaande. Hierbij moet u denken aan multifunctioneel glas dat zijn energie haalt uit de zon. Dit glas kent 3 standen:

  • Lichtdoorlatend
  • Donker
  • Diffuusisolatieglas energy products

Om te kunnen schakelen tussen deze 3 standen gebruikt het glas een natuurlijke energiebron, licht. Een raam bevat vele pixels die vervolgens in werking worden gesteld om een van de effecten te creëren. Doordat u een raam kunt instellen op diffuus of donker heeft u geen gordijnen meer nodig.

Kies voor energiezuinig isolatieglas

U heeft tegenwoordig de keuze uit HR+ en HR++, maar er is ook nog een derde variant die steeds meer in opkomst is. Zeker met het oog op de toekomt, waarin iedereen eigenljk gasloos door het leven moet gaan, is driedubbelglas momenteel het efficiëntste isolatieglas op de markt. Wanneer u glas gaat vervangen door isolatieglas, dan raden we sowieso aan om triple glas te nemen. Wanneer we enkel glas vergelijken met triple glas, dan zien we dat 3 dubbelglas 9 keer zo zuinig is! Er gaat vrijwel geen warmte verloren.

Tip: Een andere wijze om minder warmte te verliezen via uw ramen, is het plaatsen van een rolluik. Deze gebruikt u vooral wanneer de avond is gevallen, oftewel het koudste moment van de dag. Het rolluik isoleert extra en levert een besparing op van 27%